Turizam

Veliki dio prihoda svih nas dolazi iz djelatnosti koje su vezane uz turizam. Od obiteljskog smještaja do ponude raznih usluga i proizvoda u turizmu. Turizam je naša velika šansa, ali ako ga ne planiramo i njime ne upravljamo, može biti naš veliki križ.

Opredijelili smo se za održivi turizam, turizam koji ne raste samo gradnjom novih apartmana. Cres ima mogućnosti za razvoj smještajnih objekata koji nude mogućnosti zapošljavanja (kampovi, hoteli – posebice obiteljski hoteli i pansioni te smještaj kod domaćina – ali kod onih koji su u aktivnom kontaktu s gostima). Razvijajući takve oblike smještaja htjet ćemo ih popuniti više od same špice sezone. Potrebne su velike izmjene u radu turističke zajednice. Moramo biti spremni razvijati novu ponudu sadržaja koji će omogućiti doživljaj Cresa u dužem razdoblju. Spojiti prednosti naših vrhunskih poljoprivrednih proizvoda (janjetina, maslinovo ulje, med, eterična ulja) i ribu u doživljaj svih osjetila koji će boravak na Cresu uz odlične domaćine učiniti nezaboravnim.

Naš otok nudi nebrojene prizore koji oduzimaju dah, prirodne ljepote, zaštićene biljne i životinjske vrste, kulturno-povijesnu baštinu, ali i tragove ljudskih ruku u harmoniji s prirodom na svakom koraku. Turizam na otvorenom prostoru (outdoor) uz naše puteve koji postaju turističke staze, uz naša sela koja nude jedinstvene proizvode, uz naše ljude koji sve to znaju prezentirati – to je naša vizija turizma.

Naš turizam mora nuditi sve to. Bilo koja destinacija može (kad nema pandemije) biti zanimljiva gostima u srpnju i kolovozu. Ali Cres nije bilo koja destinacija. Cres je jedinstven i kao takav mora biti kvalitetno prezentiran, a boravak gostiju organiziran tako da sve to vide, čuju i osjete, ali da im pri tome mi kao domaćini organiziramo boravak kroz manifestacije, preporuke i savjete koji će ih navesti da nam se uvijek vraćaju.


Ispis   E-mail

Informacije

NEKE FOTOGRAFIJE SU SAMO PRIMJERI.

Stranica kandidata za gradonačelnika Grada Cresa i liste Unije Kvarnera za Gradsko vijeće Grada Cresa.

Sva prava pridržana.

Uključi se!

Upiši svoj e-mail kako bi ti mogli slati najnovije vijesti i objave!