Komunalni sustav

Standard komunalnih usluga mora biti jednak za sve građane, posebice tu mislimo na stanovnike naselja koji nemaju priključak na vodovod. Kako bi se cijeli Cres razvijao, potrebno je dovesti vodovod, ali i organizirati odvodnju za što je više moguće naselja. Tramuntana, Merag i drugi zaslužuju standard 21. stoljeća jer u suprotnom ni ne treba razmišljati o razvoju istih. Otvoreni smo za sva rješenja, od vodovoda iz Cresa prema Tramuntani kao i spajanju na istarski vodovod, kao i druga moguća izvediva rješenja. Isto vrijedi i za sustav odvodnje, gradnju i održavanje cesta za koje je grad zadužen, kao i sve ostale objekte komunalne infrastrukture.

Promjene moramo učiniti i u načinu prikupljanja otpada. Scene razbacanog smeća uz kontejnere moraju biti prošlost. Postoje razna rješenja, ali osnova je da građani koji pomažu u razvrstavanju otpada i odgovorno se ponašaju, moraju biti nagrađeni kroz isti sustav.

Naš otok je turistička destinacija i kao takva mora biti uređena, uredna i privlačna gostima. Ako se Grad i gradske tvrtke tako budu ponašale, onda će moći i od građana tražiti urednost, jer smo svi svjesni da je turizam glavni izvor naših prihoda. No, Cres moramo uljepšavati i održavati i zbog nas samih. I mi želimo cijele godine živjeti u urednom i privlačnom mjestu. Potrebno je održavati i uređivati javne površine, plaže, šetnice.

Ispis