Razvoj Cresa

Opredijelili smo se za održivi razvitak. Međutim, često čujemo različite verzije što je to održivi razvitak. Nama je to razvitak koji omogućava i budućim generacijama kvalitetan život na otoku, društveni i gospodarski razvoj, ali je to i razvitak koji ne troši uludo prostor, koji omogućava održiva radna mjesta i nadasve razvitak koji čuva prirodne ljepote i sklad izgrađenih naselja. Ne želimo razvitak usmjeren na jednokratnom trošenju prostora, za kratkoročnu dobit malog broja ljudi.

Pojednostavljeno rečeno, apartmanizaciju koja za rezultat ima prazne stanove i kuće izvan glavne turističke sezone, opterećenje komunalnog sustava i velike gužve u ta dva mjeseca ne vidimo kao dobar put razvoja. Razvoj turizma izvan glavne turističke sezone, smještajne kapacitete koji otvaraju radna mjesta, obiteljske kuće, pansione i obiteljske hotele koji omogućavaju obiteljima egzistenciju i ostanak na otoku, podržavat ćemo.

Koristeći znanja i iskustva, ne samo Cresa nego i naših Creskinja i Cresana koji se nalaze širom svijeta, omogućit ćemo razvoj gospodarskih djelatnosti koje se odvijaju tijekom cijele godine. Na taj način možemo poboljšati kvalitetu života stanovnika, ali i ponuditi više sadržaja turistima koji su i dalje oni kojima najlakše možemo ponuditi svoje proizvode.

Aktivnosti na korištenju Europskih fondova treba usmjeriti prema poljoprivrednicima i poduzetnicima kako bi im se omogućilo brže pokretanje i razvoj poslovanja i time pridonijelo ukupnom razvoju gospodarstva Cresa.


Ispis   E-mail

Informacije

NEKE FOTOGRAFIJE SU SAMO PRIMJERI.

Stranica kandidata za gradonačelnika Grada Cresa i liste Unije Kvarnera za Gradsko vijeće Grada Cresa.

Sva prava pridržana.

Uključi se!

Upiši svoj e-mail kako bi ti mogli slati najnovije vijesti i objave!